Daniel Schmidt

Mijn naam is Daniël Schmidt, 43 jaar oud, getrouwd met Marijn en de gelukkige vader van twee kinderen, Jesper en Eva. 

In het dagelijkse leven ben ik al meer dan twintig jaar werkzaam als sportdocent in het VMBO op het VHS Singelland VHS te Drachten.

Daarnaast ben ik al mijn hele leven fanatiek met sport en vooral voetbal. Niet gezegend met een groot talent, maar zeer gedreven en fanatiek. Al tijdens mijn voetballoopbaan in het noordelijke amateurvoetbal heb ik mij ontwikkeld als voetbaltrainer. In de achttien jaar dat ik trainer ben, heb ik verschillende clubs in Friesland mogen trainer. Ook heb ik nog een divers aantal andere sporten beoefend, namelijk kaatsen, (kick)boksen en yoga.

De laatste jaren ben ik vanuit mijn eigen motivatie en interesse me meer gaan toeleggen op het individueel sporten. Naast hardlopen en racefietsen ben ik uitdagingen aangegaan in survival, triatlon en wisselende fysieke uitdagende sport-evenementen. Dit doe ik met veel plezier en enthousiasme.

Vanuit de teamsporten naar individuele sport ben ik nieuwsgierig geworden naar de individuele motivatie en ontwikkeling, wat erg verschillend is bij veel mensen. Deze intrinsieke (de)motivatie inspireert mij enorm, waardoor ik op zoek ben gegaan naar de verschillende beweegredenen om te gaan sporten. 

In mijn ervaringen ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in de ontspanning van het sporten en zodoende in contact gekomen met ademhalingsoefeningen, de Wim Hof methode en aansluitend Mindfulness.

De combinatie van (hard)lopen, ademhalen, mediteren, yoga en mindfulness heeft mij zoveel rust en ontspanning gebracht, maar ook energie gegeven. Een heerlijke mix van geestelijke en fysieke in- en ontspanning die garant staat voor een energiek rustgevend leven.

Ik ga samen met jou graag aan de slag op het gebied van Mindful Run!